PDA

View Full Version : Win 64-bit question



Martin Adams
07-20-2006, 03:36 AM
If I had Win-64 bit install on my computer, could I still install 32-bit applications? Does anyone know of any problems doing that?

I know drivers are quite important to have 64-bit version for.

Thanks.

Lightwolf
07-20-2006, 04:13 AM
If I had Win-64 bit install on my computer, could I still install 32-bit applications? Does anyone know of any problems doing that?

Two issues here:
* Drivers, as you mentioned
* If a 32bit app depends on a 32bit driver (such as a dongle driver), then it won't work.

Cheers,
Mike

EmperorPete
07-21-2006, 01:21 AM
I've found a few apps that won't work with XP64, but it's a short list. All the main apps I use (Premiere, Photoshop, Reason, Dreamweaver, MS Office) seem to be working fine.

Martin Adams
07-21-2006, 02:16 AM
Excellent, thanks for the advice. I tend to use the Macromedia (ahem, Adobe) DreamWeaver and Flash, along with the Adobe suite (Premiere, After Effects, Photoshop, etc), Reason, modo, Vue Infinite 5.

I use a laptop with 2GB RAM. Would going 64-bit really be worth the effort? Does it actually speed things up like rendering? I understand it help when dealing with things like 4GB RAM, etc.