PDA

View Full Version : Not enough memory for frame buffers.



ruud
05-16-2006, 09:31 AM
I'm rendering quite a large image here (a poster image), and Lightwave just quits (5200x3800 pixels)

It gives me the error: Not enough memory for frame buffers.

This is common, and normally I turn on Limited Region, but it doesn't help on this scene. The top part of the image gets to render fine, but when I try to render the bottom part (even when I make my limited region very small) it just gives me the known error.

Now, my pc is a PIV 3.0 Gig, holding 4 Gig of memory.

How could I solve this, because I do want to finish this poster work

Thanks in advance,

Ruud

yazan
05-16-2006, 10:49 AM
I ran into such problems and downloaded my self a plugin that split the render for me and saved it out in scenes which I loaded into lightnet and it did it so fast and easy. had a hickup on a machine but I rerendered it and it was fine. I tried searching for you on flay but couldn't remember what it was. i will get back to the office tomorrow with the name. Its been a while. Sorry that's the best I could do.

Yazan

Edit: Took some searching, but here it is and I didn't have to leave home!
http://www.frenchwave.org/Forums/viewtopic/t=250.html
use with lightnet to autoload the scenes onto a farm or one pc. intel onlyl. Sorry.

ruud
05-16-2006, 11:03 AM
Thanks, it seems like it could work, I'm going to test it tomorrow.

So thanks again!

Ruud

mattclary
05-16-2006, 11:49 AM
This is where 64bit would probably come in handy.

ruud
05-16-2006, 11:54 AM
that's right. I have 1 64bit pc, only 1 dongle, and that's a parallel dongle, 64bit doesn't recognise those...

too bad.. lightnet will have to solve that I guess

Nigel_pl
05-16-2006, 12:39 PM
Hi Rudd,

Would a lower segment memory help?

Regards,
Nige

ruud
05-16-2006, 03:35 PM
no that didn't help, didn't matter how low I made it (1mb for example)

sometimes that helpes, but not in this case..

thnx