PDA

View Full Version : Adding bones to rig



WesM
01-31-2006, 09:41 AM
Hey,
I have a character that was rigged using ACS4. I added some bones to the hair of the character and when I parent the new bones to the head, the hair bones will not deform the mesh anymore. I don't know much about rigging, hence the ACS4 useage. Does anyone know why the new bones are not deforming the mesh anymore. Its like they are not active, but when I check the bone properties, it is active. I have had this issue before, when trying to add bones to an object after IK was applied. I turned off IK, parented the hair bones to the head, and then turned IK back on. And nothing!!! The bones deform the mesh just fine before I parent them the the head bone, but the hair bones will not follow the mesh.

Please help!

Thanks,

Wes

pooby
01-31-2006, 09:49 AM
When the bones are parented and in the correct resting position you must hit 'r' to set them.

WesM
01-31-2006, 10:12 AM
Great! Thanks Pooby that worked.

Wes