PDA

View Full Version : rotate 5.625 NOT 5.63! How?



neocount73
12-10-2005, 12:14 PM
ok simple question, perhaps even stupid; How do I get Modeler to quit rounding up my units? I want to rotate an object 5.625 (1/64ths of 360) but when I type that into the numeric panel it rounds it up to 5.63! Neat feature but a bit annoying when I need precision. I can't find any options for changing this anywhere. Or is this some stupid Winblows "Feature" that makes me miss Macs even more than I allready do?

cagey5
12-10-2005, 01:36 PM
I think the rounding only takes place in the display. The actual rotation will be as entered. On the picture below I pasted two identical boxes and rotated one by 10.63 and the hilighted one by 10.625. Initially they look the same but zooming in shows the difference.

neocount73
12-10-2005, 02:38 PM
ok, thanks heaps, Cagey5, I would have never thought of that. I'm getting too literal in my old age. Good to know I haven't been doing it wrong all these years (7 whew, that's alot!) One of those little quirks I'll have to get used to I suppose, oh well.