PDA

View Full Version : Bad Blood cell! Help please



sonofmickel
04-26-2005, 10:08 AM
I am trying to do the blood cell tut. I get this half cell and can't get it right. User error most likely.

Lightwave 8.2.1, XP pro, DP 2.6 xeon, 2GB ram.

sonofmickel
04-29-2005, 10:41 AM
My ploys are flipped correctly, all normals are facing out. Why does it look like it has a cut down the middle?

mrunion
04-29-2005, 11:48 AM
Can you post the object?

jhopfenblatt
04-30-2005, 02:16 AM
Are you sure you don't have something like "Invert Layer" checked somewhere?

MonroePoteet
04-30-2005, 10:31 AM
I've seen similar artifacts when mapping a "Veins" texture map as a bump map, but the texture is way too big for the object. Without further info on the model and texture settings, hard to say what's going on.

mTp

sonofmickel
04-30-2005, 10:21 PM
thanks for any help. I am new to lightwave. Sooo....

jhopfenblatt
05-01-2005, 04:12 AM
Right off the bat, your bump scaling is off. The tutorial has the texture scale for the xyz axes set to 1mm each. You have it set to 1 m, therefore the texture you're using is 1000 times larger on each axis than the one the tutorial uses, making it 1000^3 times larger overall (if my math is correct :p ).

Here's what I came up with using the exact same settings you used:

http://img.photobucket.com/albums/v467/Comatosis/bloodcellwrongscale.jpg

Here's what I came up with after reducing the bump scale on each axis to 1 mm.

http://img.photobucket.com/albums/v467/Comatosis/bloodcellrightscale.jpg

Now, it obviously still needs tweaking, but at least you know now why you have that nasty slash running through the middle. :)