PDA

View Full Version : VisualTexture for Mac OSX released



garg
04-06-2005, 01:48 PM
Hi,

It took us more than expected, but it's finaly here:

VisualTexture for Mac OS X

The demo is also available so if you want to make a try, just pop in our website and go in the download section.

http://www.nodalideas.com/

The price is currently at 119 USD but will go up in a little while, so hurry up.

Cheers,

Alain Bertrand

BrianW
04-06-2005, 03:39 PM
YES!! I have been waiting for this one. Thanks guys!
BrianW

barnabythebear
04-06-2005, 03:47 PM
Cool,

The demo was fun to play with, though I had no idea what i was doing!!

Can someone explain the difference between the nodal textures and the IWF ones? They seem very similar on one level. Is this nodal texture thingie just a different interface to the same procedual shaders, albeit with, i guess, added versitility?


ta

nige

(ps - how long till the price goes up and by how much)
(pps - will this work with Fprime?)

garg
04-06-2005, 10:34 PM
Yes it works with FPrimes, and no I will not give you a hint for how long the price will remains, as we didn't decided it yet.

For VisualTexture versus IFW, basicaly VisualTexture works with more or less the same procedural textures. But the interface and the way you can mix them is totaly different. VisualTexture allows also to mix Lightwave textures within VisualTexture. I personaly think that VisualTexture allows things which would be more or less impossible without. Try to download the presets from our website and check how they are done.

Cheers,

Alain Bertrand

harlan
04-06-2005, 11:54 PM
Awesome!!! I've been waiting for this for a while now! :)

The UI is a little slow, but other than that it seems nice!


Thx for the demo.

garg
04-07-2005, 03:24 AM
What Mac do you have ? I developed the plugin with a Mini Mac (G4 1.2 if I don't make mistake)... And for me the GUI is more or less ok, it's more the refresh of the thumbnails which take time.

Alain Bertrand

luka
04-07-2005, 04:26 PM
Well done I've been keeping an eye out for this one.
I just have a problem accessing the presets? :)

garg
04-07-2005, 10:38 PM
What's the problem with the presets ?

Alain

luka
04-08-2005, 01:23 AM
What's the problem with the presets ?

Alain

Hi For some strange reason they cannot be located @ your default directory.

I had to transfer them to:
.../programs/presets/masterhandler/visualtexture/vt_presets

BUt other that they looks really sweet. :D

garg
04-08-2005, 05:58 AM
Lightwave is not able to open presets which are not in his preset directories. So you must move the presets you want to have in the correct directory.

Alain Bertrand