PDA

View Full Version : Jittering Bloom or Corona problem



Dark Merlin of
02-14-2005, 04:31 AM
Hi Co-wavers,

I've been working on an animation.
A "presents" animation.

You can find the animation here (www.future-illusion.nl/prive/WIP/future-illusion_presents.wmv).

As you can see... the Bloom or Corona effect is very jitterisch.
In this case I used a double Corona effect.
One for the hard core glow, and one for the softer outer glow.

The effect is really cool in stills, but in animations it looks to chaotic,
Now, I want to achieve a sweet "bling" effect.
Is there a better way? Or am I just using wrong settings vor Corona.

Any help would be exellent :)

Thanks guys and gals!

~Merl

gerardstrada
03-06-2005, 12:28 AM
I suppose that is too late now, but what you mention happens because the input threshold that you've used is too high for the values of the input channel that you've chosen; to solve it you can diminish the input threshold and to try to stabilize the effect with threshold mask; however is possible that even this way, you have some problems depending on your input channel.
An excellent plug that makes this very well (no flickering problems) and is specially designed for animation (and most of the times are much quicker that Bloom and Corona) is BetterBloom of Mathias Wein:

http://lynx.aspect-design.de/plugins/betterbloom_info.htm

Also remember that you can always try to make this in a composition software :)



Gerardo

Dark Merlin of
03-06-2005, 03:26 AM
Thanks alot :)

I will try the plugin you suggested.
And about trying it in a composition software.... I have no idea how :)
LOL

Catch ya later !!

~Merl