PDA

View Full Version : drop-down list



chribba
09-21-2004, 05:25 AM
Now i have a lot of codecs in my computer and wanted to try to render out some diffrent codecs from lightwave 7,5C. As i selected AVI and open the settings panel to select codec the drop-down list only showed me one codec and it looks like itīs stuck... The only way to select codecs are to use arrow keys up and down. Is there anyone that has a solution to get the drop-down list to show all codecs at once...

Thanks
chribba

Silkrooster
09-21-2004, 08:09 PM
It may be possible you have codecs that are not compatable. Some of your codec could be directshow only codecs. I am only guess at this point but I suppose it is possible.
You should have listed:
Cinepak
Intel Indeo
Microsoft RLE
Microsoft Video 1
Full Frames

Two places you should go to get codecs are http://www.divx.com and http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/download/default.asp
On Microsoft site select codec from the drop down menu, and at the bottom of the page is wmv9 codec for legacy software. It allows creating wmv using the avi shell. Becareful of the divx codec as it maybe necessary to purchase a license for your project.
Silk

chribba
09-22-2004, 04:00 AM
It does not matter how many or what type of codec i have in my system the drop-down list just doesenīt "drop down".....

Silkrooster
09-22-2004, 10:29 PM
The window for codec is like a seperate program. Pehaps it is crashing. This one may be over my head, but a couple of ideas are to check your video driver and perhaps reinstall LW. Hopefully someone else will have a better idea before you have to do any reinstalling. Also chaeck your config files perhaps one of them is corrupted.
Silk