PDA

View Full Version : Problems with cloning



conehead
09-15-2004, 03:11 AM
Hi all,
i have to create a scene, where animated objects get cloned often. so i made the animation. you can see at the picture. then this was one of them i should clone x times. now the problem is to copy them, with the same result like the first object. (pic 2)

so i tried to copy the hole objects... (pic. 4)
the results are not like i wanted. see at picture 5.

when i move the copies without the master null object under the "masternull" (named Haupt (2)), lightwave makes chaos. you can see on picture 6.

i hope you can understand what i mean -> i am austrian. :cool:

conehead
09-15-2004, 03:12 AM
picture 2.

conehead
09-15-2004, 03:14 AM
picture 3.

conehead
09-15-2004, 03:15 AM
picture 4.

conehead
09-15-2004, 03:16 AM
picture 5.

conehead
09-15-2004, 03:17 AM
picture 6.

faulknermano
09-15-2004, 09:36 AM
i think you have to use a heirarchy cloning tool. i heard lw8 comes with one.

conehead
09-17-2004, 01:32 AM
where do i find it in lw8?

faulknermano
09-17-2004, 02:37 AM
not sure. search the edit menus or the edit keys for something like "Clone Heirarchy" or "Clone*". you'll find it somehow.

alternately, you can use:

http://thespread.ghostoutpost.com/FamilyCloneGN.zip

but i havent been able to get it to work with bones. but it works well on objects.

Exper
09-17-2004, 09:14 AM
where do i find it in lw8?Main "Items" tab.

Or you can find it in Edit / Edit Menu Layout / Plug-ins / Clone Hierarchy
then you can place it wherever you want! ;)

conehead
09-20-2004, 03:21 AM
dank uu!!! thats what i searched for!!! you are the best!!! :D
go fightwave!!!!