PDA

View Full Version : Move a point to specific coordinates



Holger
06-28-2004, 03:07 PM
In modeler; is there a way to move a selected point to specific coordinates, for instance X=1m Y=0m Z=1m from the center.

Thanks for any respons.

Signal to Noise
06-28-2004, 03:19 PM
Well, you could do it by setting the point to 0,0,0 (to avoid the new coordinate being an offset from where it is at the moment) and then use the Numeric Requestor (lower left corner) to key in the coord's.

The other way would be to use the Set Value (key= v) tool and key in your desired coordinates (you'd have to do it one axis at a time) which will be an absolute value.

I know there's another method but it escapes me at the moment.

Holger
06-28-2004, 03:21 PM
Thankyou!

Is there a way to see which coordinates a point has?

Signal to Noise
06-28-2004, 10:20 PM
Aha! I remember the other method now.

Select the point or points that you want to adjust and open the Point Info dialog window (key= i). You can then view your XYZ coordinates as well as change them to absolute values. Similar to Set Value I mentioned previously but much quicker!

Holger
06-29-2004, 06:36 AM
Thankyou!

Your tips was very helpful. :)