PDA

View Full Version : ray trace 'mare



raw-m
05-26-2004, 05:36 AM
Bizzare as it sounds, my ray tracing has stopped working - and I can't see why!!

Default scene setup, bought in 2 flat objects and moved the smaller one to the front so I can get a shadow. Using one light (spot light) switched to shadow map - get a shadow. Lovely. Flip to Ray Trace - nothing. Ray Trace Shadows in render options is turned on. No objects have had Self Shadows etc. turned off. It's the same for all light types.

I'm on a Mac, 10.3.3 running Lightwave 7.5c. Can anyone help??

Regards.

Weetos
05-26-2004, 07:12 AM
Hi raw-m

weird enough...
by 'flat' you mean no thickness ? if so maybe flipping polys (in modeler)or double-siding (in surface editor) could help? Don't know if it's related, but that's all I can think of

Hope this helps

Regards,

Weetos

raw-m
05-26-2004, 07:25 AM
ah, yes, both worked! That's lovely, thank you!

......just when I thought I was getting better as well!

Weetos
05-26-2004, 07:55 AM
you're welcome !

;)