PDA

View Full Version : No light FX show up in finished renders



videoMinistry
03-14-2003, 07:07 PM
I render something with a lens flare effect or volumetric light effect and I can see it fine on an F9 render and can even see the effect on an F10 render when I use show rendering, but when I load the 32tga's into Aura to make an RTV there is NO LIGHT EFFECT! Strange huh? I have a Video Toaster [2] Any help would be great! Thank you! John

Red_Oddity
03-15-2003, 05:55 AM
Flares have no alpha and a lot of the Volumetrics neither.
Just turn of your Alpha channel and everything should be fine.

(I believe that since LW 7.5b flares can show up in Alphas so you might give that a try, if that doesn't work, search Flay.com, there's a plgun that makes Alphas for flares aswell.)

videoMinistry
03-15-2003, 05:20 PM
Thank you Red, I will give that a try. So to turn off alpha I just render out as a jpeg right? I havn't seen another control just for that purpose yet. I will upgrade to &.5b when I can afford it. Thanks again!

Flat
03-17-2003, 01:09 AM
Don't render to jpeg, never ever !:eek:
This is a "bad thing" (TM), just disable the alpha layer in Aura, or use .Tga 24 bits to render.
Rendering to jpeg will give you horrible artifacts when compiling your movie.

Phil, who made it once :p

videoMinistry
03-17-2003, 08:19 PM
OK then,
I will take that advice and try it! Thank you!