PDA

View Full Version : NT- FPrime vs LW8 Viper- what's the story?



blabberlicious
02-26-2004, 01:40 AM
Hi NT,

I think I would not be alone in wondering whether any improvements have been made to the Lightwave 8 VIPER.

We would like to see a video showing the basic functionality that it's advertised as having.

For instance:

How about a video showing realtime time feedback on combinations of Procedurally and UV Image mapped objects?

This function has been 'broken' even since it's release. We've made numerous requests - to get it dealt with - as not having it kills the sort of workflow boots that everyone is now frantically celebrating with FP.

I know FP has MUCH more to offer, but, I for one would like to know what kind of fixes NY have made to VIPER.

So:


If you haven't handed over VIPER to Worley, what kind of shape is it in? (does it work?)

.

Please respond, so that users can make an informed choice before they take up the FP offer.


Thank you.

Hervé
02-26-2004, 01:50 AM
you want to know the answer.... I think even NT staff is pretty much in schock ! no words from them.... viper..... mmhhh...I really really really doubt Viper is going to dare to try to even take the competition....

believe it or not, I am scared to wake up, and to just discover it was all a big wet dream....

last demo killed me....

KillMe
02-26-2004, 05:48 AM
dont worry its nota dream if it was youd have it already =)

and i defaintly think newtek should be marketing lw with worleys fprime

to me this surpasses anythign maya xsi or even houdini can offer :eek: shame worley didn't work for newtek =) though if he did and sas g2 and fprime and all his others were included with lightwave it would cost about double =/

Kvaalen
02-26-2004, 05:55 AM
Originally posted by KillMe

and i defaintly think newtek should be marketing lw with worleys fprime


I think it would be a good idea too (though there are some reasons why not). Most people when they look into a package don't take into consideration the available plugins. If someone is looking itno LightWave and some other 3D program that has a good renderer (even if it is external), it's very probable that they would not even know about FPrime and therefore go with another package. But then, I think it is too late to do anything about it now. I don't think such a thing would ever be done (at least not soon).

Hervé
02-26-2004, 05:55 AM
..... hummm , so you're saying MAya, XSi and houdini folks are kinda left behind now.... he he... things change....

I see the # of users interested in this jewel, first day on sale..... at least 5,000 licenses..... lotsa moneee...;)

Hervé
02-26-2004, 05:59 AM
Hey Samuel, Nice explosion tut on your site....

Librarian
02-26-2004, 06:32 AM
Originally posted by KillMe
eek: shame worley didn't work for newtek =) though if he did and sas g2 and fprime and all his others were included with lightwave it would cost about double =/
And I would pay it without hesitation :)

Avalon111
02-26-2004, 08:50 AM
well, many feature questions for fprime are still open. but what we all have seen so far blows us away. i realy want to know if fprime could also handle radiosity and hdri`s.

maybe nt will integrate fprime technology into lw9.

for me fprime is an must have plugin
so viper gets useless. sorry nt (but thats only one feature of LW ;) )

blabberlicious
02-26-2004, 09:29 AM
Please - can we try to keep on thread?

I'm lovin' what I see of FPrime, too, but the question was about VIPER.

If it's been put out to grass, I think we need to know - as NT have said it was being fixed....but no evidence point to that.

Somepeople might actualy not have the money to shell out on FP, and a working Viper would at least give them some benefits of realtime feedback.


Anyway, NT are not going to reply - so I guess I'm wasting my time.

;-(

But I think it's a legitimate question.


Cheers

badllarma
02-26-2004, 09:48 AM
Steve have you emailed Newtek directly with your question?

I do not think for a second Viper will ever come anywhere near what we are seeing FPrime can/will do after all most of us only paid $150 more for the full 8 upgrade (or there abouts). So I dout a $495.00 upgrade including viper will compair to a $279 new render/viper type tool on it's own. :rolleyes:

hrgiger
02-26-2004, 10:25 AM
Originally posted by blabberlicious
For instance:

How about a video showing realtime time feedback on combinations of Procedurally and UV Image mapped objects?

This function has been 'broken' even since it's release.





A function can't really be 'broken' if it was never a function to begin with.

blabberlicious
02-26-2004, 11:11 AM
Originally posted by hrgiger
A function can't really be 'broken' if it was never a function to begin with.

Ha ha - true.

NT acknowledged it was an issue when I posted them about 'what's fixed in 8' some time ago.

So I guess they think it's not working., too.

A thought:
Perhaps I should email Worley Labs and tell them to stop UV's & Procedurals displaying correctly in G2 & FP - they obviously let that slip through their rigourous testing procedures.

:-)

js33
02-26-2004, 11:27 AM
Well VIPER is still useful for previewing HV's, Skytracer and texture animation if F Prime doesn't offer those features. Viper was never useful for previewing surfaces or lights because it doesn't match the final render. Now that we will have F Prime for realtime sufacing and lighting I don't care if Viper ever offers that or not.

Cheers,
JS

nerdyguy227
02-26-2004, 04:16 PM
I thought F-prime was a full render output producer. Just millions of times faster.

js33
02-26-2004, 04:21 PM
Noone knows what it does other than what we have seen in the videos. Hopefully Worley will reveal all soon.

Cheers,
JS

hrgiger
02-26-2004, 04:43 PM
Well, if it were possible for buttons inside my Lightwave to get dusty, the enable viper button is going to be dusty as hell once I have F Prime. With unlimited lights (maybe it's not unlimited but that video uses 144 and I've never used more then 30 or so in a scene) previews and shadow previews including transparency and UV"s in F Prime, I can't see why anyone would even use VIPER any longer. It's going to be the new sock monkey although not as useful.