PDA

View Full Version : subPatch problem



tomG
02-10-2004, 03:18 AM
hi Guys

here you can see a subpatched object with no failure

http://mypage.bluewin.ch/opacity/shot2.jpg


after dragging a while, i tried to subPatch the model, and this is the result (may be i used a wrong keyboard shortcut during the dragging time). can anybody tell me what happend here? the curves are not smoth anymore, but all points are merged!

thanks 4 help

http://mypage.bluewin.ch/opacity/shot1.jpg

digimassa
02-10-2004, 05:32 AM
:cool:
your mesh has maybe polygons with less then 3 points or some points arent merged or something similar.
Bring it into modeller, press m, after that press w and check your polygons, if there are some with less then 3 points, select them by clicking + and delete them.^^

tomG
02-10-2004, 05:44 AM
tanks digimassa, but the problem is not solved :(

here you can see the polygon statistic

http://mypage.bluewin.ch/opacity/shot3.jpg

tomG
02-10-2004, 06:00 AM
ohhh my god..... i don't understand this.....

make a box object and turn on subPatch... so far so good, the box looks smooth.... turn off subPatch, then make c (copy) and v (paste) into the same layer. the 2 boxes have now exactly the same coordinates ....... now press m (merge point). 8 points will be mergen. turn on subPatch and you will see the hard edges. can you explain me why??

tomG
02-10-2004, 06:04 AM
have found the problem...... if you merge points, the polygons are not realy deleted. press I (****+ i) and everiting will be ok!!

digimassa
02-10-2004, 07:08 AM
:cool: fine to hear^^