PDA

View Full Version : Got a problem



grafxstudio
10-10-2018, 02:38 PM
Over the last couple weeks when I render an Daz Studio character in Lightwave. The end render looks correct. When I bring it into Photoshop the hair comes out as transparent. Would anyone have an idea how to render this with the hair not transparent? I have changed the way I render the photo and get the same each time.143063

Ma3rk
10-10-2018, 03:33 PM
Most likely it has a different transfer mode or layer order that's not in agreement. I've encountered this before; wa an easy fix just took a little fidling to find the culprit.

Aslo, if you aren't, using FBX to export out of both Daz & Poser (stick with the 2014 version though) simplifies the process a great deal.

grafxstudio
10-10-2018, 05:37 PM
I worked on it again today and I saved it out a tif with 24 bit and it came out the way it looked. When I saved it out as a 32 bit tif is when I have the problem. So is a 32 bit, a 24 bit picture with an 8 bit alpha. How can I save it as 32 bit then.

Ma3rk
10-10-2018, 08:59 PM
I worked on it again today and I saved it out a tif with 24 bit and it came out the way it looked. When I saved it out as a 32 bit tif is when I have the problem. So is a 32 bit, a 24 bit picture with an 8 bit alpha. How can I save it as 32 bit then.

Take a look at the tif. It might be a 32-bit file but does it actually have alpha info? If it's solid white or black it's doing no good.

You might consider png format. Lossless, tiny, and can have a alpha or rather have transparency.