PDA

View Full Version : Free Script: Select Surface(s) (Modeler)



Matt
04-06-2017, 07:29 PM
Needed this for something recently, thought I'd share it.

Presents a searchable, resizable list of surfaces for the active object. From that list you can multi-select surfaces to then select / deselect polys in Modeler.

This is for when the Statistics 'select surface' option doesn't cut it (as you can only select / deselect one surface at a time).

Check the attached video for more.

LScript:
136469

Video:
136470

Cheers
Matt

Note: Due to limitations (or a bug) in LScript, only one object should be selected, if multiple objects are selected it will only show the surfaces from one, how it chooses which one I'm not entirely sure.

Ztreem
04-07-2017, 07:15 AM
Sounds like a very useful script. I usually work a lot with cad data and its not unusual that it comes with many different surfaces that you want to select and rename to one surface. Thanks for sharing!

PS. How does it work when you find a bug? Can you get it fixed faster as you are in the development team or does it just get placed in que as for everyone else?

djwaterman
04-07-2017, 08:01 AM
Really nice addition to Modeler. Um, how do you bring up that initial drop down menu?

And how can I edit it?

djwaterman
04-07-2017, 08:12 AM
Oh I think I found it. Control shift, LMB/MMB/RMB. And editable in the edit menu Layout.

THIBAULT
04-07-2017, 11:19 AM
Eh ! Thanks !

3dworks
04-07-2017, 01:14 PM
great! very useful... thank you :-)

markus

Kaptive
04-07-2017, 02:07 PM
Wow thankyou, super useful. You are a gentleman and a scholar!

Matt
04-07-2017, 04:03 PM
PS. How does it work when you find a bug? Can you get it fixed faster as you are in the development team or does it just get placed in que as for everyone else?

We would add it into the system in the same way users do (so it can be tracked). But of course having direct access to the developers means you can elevate issues etc.

Many issues we've fixed came directly from myself scouring the forums or asking for workflow annoyances that drive users nuts. There are few threads specifically about that on this forum.

Matt
04-07-2017, 04:04 PM
Oh I think I found it. Control shift, LMB/MMB/RMB. And editable in the edit menu Layout.

Yeah, just the built in Left / Middle / Right Mouse menus that you can edit yourself.

Matt
04-07-2017, 04:07 PM
Sounds like a very useful script. I usually work a lot with cad data and its not unusual that it comes with many different surfaces that you want to select and rename to one surface. Thanks for sharing!

This was exactly the motivation for writing it!

allabulle
04-08-2017, 04:47 AM
Thanks Matt, pretty useful script indeed.

erikals
04-08-2017, 05:19 AM
pretty cool.  http://forums.cgsociety.org/images/smilies/arteest.gif


https://www.youtube.com/watch?v=f1RItqO0_DA

Danner
04-08-2017, 07:36 AM
This would have saved me a few hours and a few hairs this week.

jeric_synergy
04-08-2017, 09:55 AM
#aflw: is this amodal?

Thanks, Matt.