PDA

View Full Version : Area Light grainy, help!



intssed
02-15-2015, 12:23 PM
Whay are Area Light grainy?
Thanks!

127036

http://www.bildites.lv/images/pby7d0tjkzhxvgjbicik.jpg

JamesCurtis
02-15-2015, 12:52 PM
What are your render Shading Samples and Light Samples settings under the Render Global Panel set to? If 1 and 1, set to 6 or 8 for both. Also check your Minimum and Maximum Samples settings in the Cameras panel and set the Maximum higher. These settings may help.

MSherak
02-15-2015, 01:19 PM
To smooth out the shadows for Area lights you will want to increase the Light Samples. Now this is a global so all lights will sample at this level. There is no limit, though the higher the number of samples some time will be added to your render time. Lets the user to decide how much is needed.

-M

spherical
02-15-2015, 04:12 PM
Use DP Lights (http://dpont.pagesperso-orange.fr/plugins/lights/Additional_Lights.html). They have independent sample settings, along with a bunch of other cool stuff, so the global setting can remain low.

djwaterman
02-15-2015, 09:21 PM
And turn down your ambient intensity to zero in any one of your light properties, I can see ambient lighting in your scene.