PDA

View Full Version : UV Spider Mapping



Richard Hebert
04-24-2014, 08:24 PM
Hi everyone,

I'm using UV Spider to map a rope element but when I created the rope I failed to plan for knot placement. I should have selected uniform placement in hindsight. When using UV Spider on this part of the model the points on the map are equal distance regardless of poly size. Some polys on the rope are longer than others but the UV map has the polys being consistent in size. Do I have to redo the rope model from scratch to get better mapping or is there a way to get the map to reflect the unequal poly length? I didn't plan on actually UV mapping the rope but thought it wouldn't be a bad idea. How would you guys tackle this? Thanks for the input.

Richard

VonBon
04-24-2014, 08:48 PM
If I understand correctly. I'm thinking you could manually (In Photoshop) Stretch "in"
the texture for each poly to adjust for the distortion. May want to change the Image
Mode to 16 or 32bits. I haven't tried this but it might work.

JoePoe
04-24-2014, 10:05 PM
Use UV Creeper (https://www.lightwave3d.com/assets/plugins/contains/creeper/) instead?

121613

Richard Hebert
04-24-2014, 11:01 PM
Thanks for the tips. Just downloaded Creeper. Looks like it might be what I need. Will use image adjustments if needed. Thanks again for the very quick responses!

Richard

Richard Hebert
04-24-2014, 11:25 PM
The plugin looks like it installed but can't locate the interface. I'm running 11.6.2 on a Mac. I assumed it would be in the Map tab is this incorrect?

Richard

Richard Hebert
04-24-2014, 11:28 PM
Never mind, I found it. Sorry for the posting...

Richard Hebert
04-24-2014, 11:53 PM
Wow, what a useful plugin! Works like a charm. Thank you for sharing the link!

erikals
04-25-2014, 05:23 AM
yes, use UV Creeper... ;]


https://www.youtube.com/watch?v=gTJEtM8ehQ4