PDA

View Full Version : Deleting a loop



vector
02-14-2014, 01:43 AM
Can I eliminate the polys of a loop welding its edges using any tool? It has no a paralel loop to use bandglue

Ztreem
02-14-2014, 02:13 AM
A screenshot of the problem would help.

erikals
02-14-2014, 02:24 AM
sort of, loop the polys, use connect to split
then use dissolve loop one the two edges.

if not, please screengrab :]

meshpig
02-14-2014, 02:39 AM
Select both edges as points and set a fixed point merge to just under the distance between them along the circumference or use Construct/Reduce/Dissolve Loop.

120168

erikals
02-14-2014, 03:17 AM
you could, but i'd rather go the connect/dissolve route, as it will always work, and isn't dependent on an equal or close to equal point distance.

erikals
02-14-2014, 03:49 AM
a video on the subject...

Lightwave test - Merge Edges Average
http://youtu.be/Vzo8XL4yaCc

vector
02-16-2014, 11:32 AM
Oops... I was trying the dissolve loop with polygons no with edges... embarrasing :S

erikals
02-16-2014, 02:40 PM
note, also see > dissolve loop obsolete
http://www.youtube.com/watch?v=AMRJziAUQpY