PDA

View Full Version : Render camera position



Boris Goreta
09-11-2013, 01:51 PM
Is it possible to have render camera postitin available in node editor ? There is render camera info node but there is no position i it. I am using universal camera selectr which switches to different camera during animation so I need current camera position so I could construct a node graph which would calculate focal distance from the current camera to the focus null.

dwburman
09-11-2013, 02:11 PM
You can use the Item Info node to get the position of the camera, but you'll probably have to add one for each camera and then do something to switch between them
somehow.

Thomas Leitner
09-12-2013, 03:16 AM
Hi,
if you want to keep the focal distance for each camera right you can use Proximity as Modifier in the Graph Editor.

117070

If you need the focal distance for "other things" in the Node Editor you can use Proximity to drive the X position of null objects and then read their position via item info.

ciao
Thomas

Sensei
09-13-2013, 04:44 PM
Is it possible to have render camera postitin available in node editor ?

Plug TrueArt's Node Library v0.26+
Render Info > Render Camera output to Extended Item Info and then World Position will be what you want.