PDA

View Full Version : LW 11.6 crashes on launch of either application



Verlon
07-29-2013, 04:24 PM
So I finished the project I was working on and went to update to 11.6. Unfortunately, when I went to register, I grabbed the license file from another application. This is REALLY bad, apparently.

Layout and Modeler both insta-crash on launch. I tried uninstalling and reinstalling. I tried restoring from Time Machine. I tried deleting the whole Newtek directory in applications. I used reboots in between.

I cannot get back to a clean install of Lightwave where I can re-register. Anyone have any tips?

LW11.6 Mac OSX Lion.

Phil
07-29-2013, 07:48 PM
Try renaming the LightWave folder within ~/Library/Application Support/NewTek. Alternatively, you can instead just rename the 11.6 folder within ~/Library/Application Support/NewTek/LightWave. Perhaps that will help.

NOTE: Under Lion, the option to navigate to the user's Library folder was ever-so-helpfully hidden by Apple. You can get it back by holding down the Alt key and clicking on the 'Go' menu for Finder.

kikili
08-23-2013, 02:51 AM
Did you solve it ?
I've tried your solution Phil, with no luck.
Here is the top of the stack trace, any idea ?

Process: Layout [76112]
Path: /Applications/NewTek/*/Layout.app/Contents/MacOS/Layout
Identifier: com.newtek.LightWave.Layout
Version: 11.6.0 (11.6.0)
Code Type: X86-64 (Native)
Parent Process: launchd [196]
User ID: 501

Date/Time: 2013-08-23 10:48:07.853 +0200
OS Version: Mac OS X 10.8.4 (12E55)
Report Version: 10
Sleep/Wake UUID: FFFAB6B9-C627-41CC-8571-AA0E29DE179B

Interval Since Last Report: 4404176 sec
Crashes Since Last Report: 33
Per-App Interval Since Last Report: 9 sec
Per-App Crashes Since Last Report: 7
Anonymous UUID: 08E67D5B-0306-5DF3-98C7-52E463FDF7A5

Crashed Thread: 0 Dispatch queue: com.apple.main-thread

Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)
Exception Codes: EXC_I386_GPFLT

Thread 0 Crashed:: Dispatch queue: com.apple.main-thread
0 libcore.11.6.0.dylib 0x0000000104602edc Asgard::Mailbox::~Mailbox() + 140
1 libcore.11.6.0.dylib 0x00000001046032ae Asgard::MailboxFactory::generate_mailbox(QString const&, bool*) + 302
2 com.newtek.LightWave.Layout 0x0000000100140790 CommandIPC::add_mailbox_endpoints(QString const&, QString const&, bool*, bool*) + 176
3 com.newtek.LightWave.Layout 0x00000001001271d6 CS_mail_startup(bool&, bool) + 134
4 com.newtek.LightWave.Layout 0x00000001001a5562 main + 530
5 com.newtek.LightWave.Layout 0x000000010000f7a8 start + 52

Thread 1:: Dispatch queue: com.apple.libdispatch-manager
0 libsystem_kernel.dylib 0x00007fff8ff0ad16 kevent + 10
1 libdispatch.dylib 0x00007fff902c9dea _dispatch_mgr_invoke + 883
2 libdispatch.dylib 0x00007fff902c99ee _dispatch_mgr_thread + 54

Thread 2:
0 libsystem_kernel.dylib 0x00007fff8ff08686 mach_msg_trap + 10
1 libsystem_kernel.dylib 0x00007fff8ff07c42 mach_msg + 70
2 com.apple.CoreFoundation 0x00007fff892bc233 __CFRunLoopServiceMachPort + 195
3 com.apple.CoreFoundation 0x00007fff892c1916 __CFRunLoopRun + 1078
4 com.apple.CoreFoundation 0x00007fff892c10e2 CFRunLoopRunSpecific + 290
5 com.apple.CoreFoundation 0x00007fff892cfdd1 CFRunLoopRun + 97
6 Sentinel 0x0000000105a68f11 SUP110BHT + 533
7 libsystem_c.dylib 0x00007fff8ecb87a2 _pthread_start + 327
8 libsystem_c.dylib 0x00007fff8eca51e1 thread_start + 13

Thread 3:
0 libsystem_kernel.dylib 0x00007fff8ff0a6d6 __workq_kernreturn + 10
1 libsystem_c.dylib 0x00007fff8ecbaf4c _pthread_workq_return + 25
2 libsystem_c.dylib 0x00007fff8ecbad13 _pthread_wqthread + 412
3 libsystem_c.dylib 0x00007fff8eca51d1 start_wqthread + 13

Thread 4:
0 libsystem_kernel.dylib 0x00007fff8ff0a6d6 __workq_kernreturn + 10
1 libsystem_c.dylib 0x00007fff8ecbaf4c _pthread_workq_return + 25
2 libsystem_c.dylib 0x00007fff8ecbad13 _pthread_wqthread + 412
3 libsystem_c.dylib 0x00007fff8eca51d1 start_wqthread + 13

Thread 0 crashed with X86 Thread State (64-bit):
rax: 0x8000000000000000 rbx: 0x000000010791f600 rcx: 0x00000000000fc080 rdx: 0x00000000000dbb60
rdi: 0x000000010791e8f0 rsi: 0x0000000000000002 rbp: 0x00007fff5fbff220 rsp: 0x00007fff5fbff100
r8: 0x0000000107920030 r9: 0x00000001079200f0 r10: 0x00000001079208a0 r11: 0x0000000000000002
r12: 0x000000010791eaf0 r13: 0x00007fff5fbff38e r14: 0x00007fff5fbff2d0 r15: 0x000000010791f580
rip: 0x0000000104602edc rfl: 0x0000000000010206 cr2: 0x00000001295f1000
Logical CPU: 0

kikili
08-23-2013, 03:14 AM
Got it working !!!
What I have done :
remove the folders :
/Library/Framework/Eve3.framework
/Library/Framework/Sentinel.framework
rename the folder :
"~/Library/Application Support/Newtek" to "~/Library/Application Support/Newtek.old"
Then restart my computer and then launch the Layout first and it starts (but complain about not founding hardware lock and licens file).
Quitted, then attach my dongle, launching again and drop my license file, quit again, launching it again and Voilą !
It works now.