PDA

View Full Version : LW 11.5.1 bug? Misinterpretation of Scattering Color in Skin node.



vncnt
06-18-2013, 02:24 AM
After upgrading from 11.5 to 11.5.1 I noticed that my model suddenly looked like a green Hulk.

Seems that the RGB values of "Scattering Color" in the Skin node are misinterpreted.
Can anyone confirm?

vncnt
06-18-2013, 11:58 AM
Confirmed on 3 computers. All 64bit Win7.

In the attachment a screendump of a random shape, built in Modeler 11.5.1 and using a white (Dome or any other) light and VPR in Layout 11.5.1.

The green object should be yellow/magenta instead of green.

DigitalDeuce
06-18-2013, 12:29 PM
Get the content - simpler the better -to [email protected] and we'll have a look-see.

3DGFXStudios
06-18-2013, 12:35 PM
Are the colors the complementary colors of the color you select? Isn't this normal in a SSshader (before lw10 or so)?

vncnt
06-18-2013, 12:41 PM
Ok, sent by e-mail.

vncnt
06-18-2013, 12:44 PM
Are the colors the complementary colors of the color you select? Isn't this normal in a SSshader (before lw10 or so)?

When I load the scene in 11.5 it looks completely different then when loading in 11.5.1.
And even with (kind of) inverted color values itīs difficult to get the same result as in 11.5.

Matt
06-18-2013, 01:03 PM
Confirmed. Passing this one on to the relevant developer.

MSherak
06-18-2013, 01:20 PM
Confirmed. Passing this one on to the relevant developer.

Should check Simple Skin also..

Matt
06-18-2013, 01:29 PM
Should check Simple Skin also..

Seems to be unaffected.