PDA

View Full Version : camera shake how to? as seen on BSG etc



cresshead
12-19-2012, 07:12 PM
camera shake how to? as seen on BSG etc

tried searching these forums but just comes up with threads about camera settings!

i,m guessing i want to add some noise onto the graph editor...bit rusty with lightwve so HELP!

RudySchneider
12-19-2012, 07:47 PM
Yep, the Graph Editor will do the trick. Just add a Noise Channel Modifier to the H,P, and B Rotations of the camera. You can tweak the amplitude and phasing between each axis to make it produce a non-synchronous effect.

cresshead
12-19-2012, 08:03 PM
yeh cool...got it thanks!

it's been a while!....i'm using 2 cameras one parented to the other so i can swap between them for shaky/non shakey camera with one doing the general motion (non shakey) and the child copy camera with shake!

i can also bake to keyframes and then manually edit the ramp in and out..pretty cool actually!

danielkaiser
12-19-2012, 08:38 PM
I think they Key Framed all that by hand, not just the shake but also Zoom and Focus. Kat of Liberty 3D may have a tutorial on the subject.

BokadCastle
12-19-2012, 09:58 PM
there's also -
1. 'Jolt'
2 'Jitter' (somewhere).

nickdigital
12-19-2012, 11:16 PM
If you're gonna use noisy channel this one let's you envelope the settings.
http://lwplugindb.com/Plugin.aspx?id=9fe8a3d4

jeric_synergy
12-19-2012, 11:35 PM
I watched Kat do it once: he just keyframed it.

Pity the Zoom tool is such a piece of rubbish.