PDA

View Full Version : MainConcept 2.4.4 DV Codec??



Aegis
10-22-2003, 03:17 AM
Hi people!

For some reason the latest version of the (paid for) MainConcept DV codec is not available to the VT[3] - I have the type 1 and 2 codecs installed with VT[3] available (version 2.02.00) but not the 2.4.4 version. Aura VT and LightWave both see it but not the 'Toaster - what's up with that?

Paul Lara
10-22-2003, 08:33 AM
Just use DV Type 2. If you click on the 'c' configuration button, you will see the item properties indicate that is indeed the MainConcept codec.

Aegis
10-22-2003, 09:26 AM
Hi Paul,

Yep but that's not the 2.4.4 codec I've got installed - it's the same one as the Type 1 - v2.02.00. Any ideas why Aura, LightWave (and just about every other app on my PC) can use it but VT[3] can't??

ScorpioProd
10-23-2003, 12:06 AM
Sure, that's simple, it's cause the MainConcept codec licensed by Newtek is hard wired into VT[3].

Aegis
10-23-2003, 02:28 AM
OK, but VT[3] still allows me to use additional codecs (such as DivX) so what you're saying is that VT[3] is deliberately ignoring the newer MainConcept codec 'cause the older one comes with it? I bought the MainConcept DV codec specifically for VT[2] and it'd be nice to use the latest version...

RayLarson
10-23-2003, 06:52 AM
I agree. There should be a way of keeping up with the latest version. I would like to see it show up as it did in T2 in the list of codecs.