PDA

View Full Version : Adjusting video opacity



svbell
10-13-2003, 09:28 AM
How can I set opacity for clips on the timeline?
Like if I want a full opacity of the first clip, and an overlaying one at 50%...?

What I want to do exactly is this: achieve a very smooth playback of a 25% speed clip, by overlaying 4 layers of the same clip, offset of 1 frame each, and with decreasing video opacity values for each ones. I used to do that with Speed Razor and works very fine. Just need to find the way to adjust opacity in VTEdit!
Thanks for your help!!

sv

Jim_C
10-13-2003, 09:48 AM
Set alpha to desired number for transparancy.
Its in control tree at the top.

svbell
10-13-2003, 10:28 AM
Damn I knew it had to be right under my nose...!! :D
Thanks a lot!!!
-sv

djlithium
10-14-2003, 02:21 AM
Don't forget to enable overlay as well... :)