PDA

View Full Version : Problem with Lion



mfarid
07-24-2011, 08:02 PM
Since I installed Lion, every time I render on quicktime, the background is always black. Can anyone help?

meshpig
07-25-2011, 02:28 AM
I downloaded QT 7 almost immediately after installing Lion, needless to say i don't have the same problem:)

mfarid
07-25-2011, 03:22 PM
I tried to download QT 7 but it is not letting me because I have QT X. Any idea how to override that?

meshpig
07-26-2011, 01:23 AM
Try installing it to the Utilities folder... :)

mfarid
07-28-2011, 09:15 PM
It is not allowing me to install any Qtime version beside the QT X that came with Lion

meshpig
07-28-2011, 11:31 PM
Are you installing QT 7 for Leopard? ... v7.6.6 not 7.6.9

http://support.apple.com/kb/dl923

mfarid
07-29-2011, 07:29 PM
No, Lion

mfarid
07-29-2011, 07:43 PM
i managed to download QT7 but still when I F10 to Quicktime, the background, backdrop or vol. light is still coming out black regardless of what I put in there. Even Gradient

meshpig
07-30-2011, 01:11 AM
Do the BG images appear normal in the image viewer? Like are they black there?
- Does the BG colour button have any effect? What v LW are you using?

mfarid
07-30-2011, 08:49 AM
I am using LW 10. The BG is showing fine in VPR an when I render the Frame but when rendering the scene, it is black whether I send it directly to QT or if I do individual frames.

meshpig
07-30-2011, 09:44 AM
Ok, try saving to RGB as an image sequence instead. In render globals/output check the save RGB box, make a new folder and when done, in QT 7 go file/open image sequence.

greg.reyna
08-06-2011, 03:33 PM
Personally, I don't use Quicktime 10 for anything, I have this Intel Mac set to run all QTs using 7.6.6 instead. You specifically need to install 7.6.6, not 7.6.9 for Snow Leopard, and probably for Lion as well. It installs into the Utilities folder.

Now that there's no cost for the QT 'Pro' version, you're free to render your animation as individual jpegs and import them as a sequence into QT 7.6.6. This really is the best way to render a QT mov. For example, sometimes I find a few frames of a render that I want to change. Because I render the individual frames instead of a mov file I can simply change what I want, re-render the few frames I want to replace, and I'm good to go! No need to re-render the entire animation.

danielkaiser
08-07-2011, 01:39 AM
jpegs

Jpegs? JPG is lossy use PNG and if you want to retain the background render out to 24bit PNG then import the sequence into Quicktime.

greg.reyna
08-16-2011, 06:26 PM
Thanks, I don't know anything about the png format, and didn't know it was importable into QT. I know of course that jpeg is lossy, but always saw png used only for very simple graphics, and figured it was limited in some way. I use tiff for archiving purposes. Once again an assumption comes back to bite me.