PDA

View Full Version : .mov file dropped on timeline has no sound



aquapan
03-23-2011, 12:01 AM
Curiously I dropped a .mov on to the timeline for editing just now and it had no sound.

When i play it externally the sound appears to be in one channel.

What can i do to make SE recognise that channel at least ?

Cheers
A

aquapan
03-23-2011, 03:25 AM
I am a fool. This is the wrong thread for this and I solved this by going into the right thread and finding it was a settings issue under preferences.

Right at the bottom you will find enable AAC stuff. Turn that on... No problem!

Cheers
A

lcress
03-23-2011, 12:54 PM
Good to hear you figured it out.

Thanks for posting your solution!

jbrookes
03-29-2018, 03:52 PM
If someone runs into this issue and still can't get audio to work for .MOV files, check the version number of SE that you're using. There's a bug in SE 1.5 that keeps it from loading the associated audio from certain cameras (like the Kodak Zi6).

This was fixed in SpeedEdit version 2.x.