PDA

View Full Version : Ambient Occlussion buffer not working w/o radiosity in LW10?



Netvudu
03-17-2011, 06:27 PM
Hi, I did a quick search on this and couldnīt find any relevant thread.
I found out today that LW10 adds Ambient Occlussion as a buffer to the list of the Render Buffer filters.

BUT, when I try to use it I notice two things.
Firstly, if I donīt activate Radiosity it doesnīt work at all!
Secondly, even when it works I get a strange artifact there (a black line).

Anybody knows whatīs going on with this?

Matt
03-17-2011, 08:06 PM
A scene that shows these issues would be good, also, have you bugged it?

Netvudu
03-17-2011, 08:11 PM
Ah, ok. I will, now that I know that it is a not a known problem. Thanks Matt...Although you donīt need any complex scene. A sphere and a plane with an occlussion shader will already show this obvious problem. I though the problem was on my side because I couldnīt understand anybody would add the feature without even testing on the simplest setup...

inakito
03-18-2011, 05:27 AM
As far as I know after some testing is the ambient oclussion render buffer is related to the ambient oclussion setting embebed on the Global Illumination panel instead of being related to any existing ambient oclussion shader on your scene. Therefore the ambient oclussion pass will depend on your ambient light intensity and on your ambient light once you switch global illumination on and ambient oclussion on the same panel.

Lightwolf
03-18-2011, 06:37 AM
A scene that shows these issues would be good, also, have you bugged it?
Any scene will do, and afaik it's a known "limitation".

Cheers,
Mike