PDA

View Full Version : THUMBNAILS in PhotoShop !!!



sbrandt
09-07-2010, 12:56 PM
I've been living without thumbnails in photoshop for a looong time,
but this works.

http://mysticcoder.net/mysticthumbs.html :rock:

Had to reboot my box twice but it set itself and works perfect! :beerchug:

sbrandt
09-07-2010, 01:46 PM
Don't mean to gush, but the difference this makes is huge.
I forgot what I was missing.

calilifestyle
09-07-2010, 03:00 PM
yeah it does. you know what your opening up. something i wish lightwave would have embedded on their files.

cgisoul
09-07-2010, 11:14 PM
I've been using this one for a while at http://www.irfanview.com/

Or you can just follow these steps without paying a cent: http://ps.herjern.com/2007/11/18/how-to-get-psd-thumbnails-in-explorer/ :)

zardoz
09-08-2010, 03:21 AM
man, I had lots of problems with mystic thumbs. Huge psd files (more than 1GB) will take hours to show the thumbnail.
Or...is this changed?

Sarford
09-08-2010, 05:13 AM
Doesn't Photoshop come with Bridge?
With Bridge there is no need for thumbs anymore as it will show most files, even video's and obj's.
Besides, you could always switch to a Mac, Mac's don't have that problem :D

sbrandt
09-08-2010, 08:39 AM
"...man, I had lots of problems with mystic thumbs..."

It must be fixed.
The largest PSD I have is half a gig but it pops right up.
When I have time to experiment I'll try a gig or more.

I guess there are other solutions but this was turn-key install and for me, worth more than fifteen bucks.

I don't recall being able to view thumbnails in the 'open' or 'save as' dialog boxes with Bridge... and using WindowsExplorer is second nature by now.

And I've used MacIntrashes at work but would never own one.
The designer here has more problems than I do, especially when she changes or updates software, and when it happens it costs waaay more than my SuperMicro Quad to fix.
And it's NOT true that Macs don't crash !!!!!

digitaldoc
09-08-2010, 09:10 AM
photoshop CS5 has the mini-bridge, excellent thumbnails for search, view without leaving PS

Red_Oddity
09-08-2010, 09:41 AM
I only find myself using the Bridge when using with RAW files, because as a quick image browser it is, like everything Adobe does, slow and bloated (i don't know any other image viewer that takes as long to start as a fully decked out Photoshop.)

I use XnView for my everyday image browsing, quick, color managed, insane amount options and tools and still compact and free.

sbrandt
09-08-2010, 03:20 PM
BTW:

Above I mention my SuperMicro Quad...
...scope this little darlin' out! :heart:

http://www.supermicro.com/G34/

-- DROOL --

erikals
09-10-2010, 07:50 AM
yes, the G34 socket motherboards looks quite cool :]
price seems ok to, and you can always upgrade the processor at a later time :]

probiner
09-10-2010, 08:21 AM
http://www.faststone.org/ is great. It doesnt have some neat tool that ACDSee has for example, but boy, you can make so much on it. The one i use the most is the Batch Convert and the Batch Rename.