PDA

View Full Version : Modeler freezes after 5 seconds!



tayotain2
08-25-2010, 08:03 AM
Please help! My modeler freezes. i can work 5 seconds and then it freezes. really strange. then it comes back to life and freezes again. really annoying.

Sensei
08-25-2010, 11:48 AM
What is cpu usage when this happens? Check out in Task Manager..
Freezing is just application, or whole system (mouse not movable, other apps not active etc).

Dexter2999
08-25-2010, 12:07 PM
Is your system freezing or is it an OGL problem?

Lewis
08-25-2010, 01:04 PM
Do you have Photoshop CS4/CS5 or any other OpenGL intensive app in background maybe?

tayotain2
08-26-2010, 12:57 AM
I only have modeler open. and only modeler freezes.
layout works just fine.
I donŽt have HUB open.
Modeler shows 13% cpu usage.
I can move my mouse and other aplications are working just fine.

Sensei
08-26-2010, 01:00 AM
12.5% of cpu which has 8 cores, is 1x core 100%..

Check out Display Options, whether Legacy OpenGL will help..

zapper1998
08-26-2010, 01:43 AM
what tasks are running?
how many tasks ??
have you tried the msconfig and do a diagnostic startup where it will load only what is
necessary to start up,
I think you might also have an IRQ conflic

Or modeler is not done doing some thing

did u try deleting the configs and starting with a fresh configs ??

Michael

tayotain2
08-26-2010, 01:45 AM
Setting to opengl to legacy didnt help. :(
Freezing only seems to happen when i move my cursor on the viewport.
I have quadrofx 1700 and newest drivers.

tayotain2
08-26-2010, 01:59 AM
Zapper1998. I run virus scan and scheck all the tasks running. iŽll come back later...

tayotain2
08-26-2010, 02:11 AM
fresh configs didnt help.

Sensei
08-26-2010, 02:42 AM
Try other gfx card.

tayotain2
08-26-2010, 03:06 AM
Try other gfx card.
Its strange that all other 3d programs work. layout, core, 3dcoat... its only modeler that acts strange. and it worked 1 month ago before i went to holiday. ... now installing updates for windows... lets see if that helps.

Sensei
08-26-2010, 04:08 AM
My laptop gfx card started freezing display only in Counter-Strike: Source, couple months before death..
All other 3d using applications and games worked fine.

Died while starting CS:S..

tayotain2
08-26-2010, 04:44 AM
I found the problem. It was windows firewall. Normally iŽve been having problems with it only when i use HUB, but now its seems to freeze WITHOUT it too. Maybe its valkyrie that causes it.

Thanks for everybody for the support! :thumbsup:

ckalan1
08-28-2010, 07:32 AM
I have the same problem. Please explain what you did with the firewall to fix this problem.