PDA

View Full Version : Change selection mode?



Builtdown
06-17-2010, 03:47 AM
Hi,

I used 8.5 for many years and lately upgraded to 9.6.
I am used to changing between point and polygon selection with spacebar key. Now in 9.6 spacebar is set to change between points/edges/polygons. I donīt use edges when modeling so I would like to erase edge-selection from spacebar shortcut.
Can this be done?


- builtdown

m0184you
06-17-2010, 04:49 AM
Sometimes you need more control, so edges selector is very nice tool.
Hit the spacebar one time more and enjoy. :D

Builtdown
06-17-2010, 02:40 PM
Thanks, but that didnīt help me very much... :)

JeffrySG
06-17-2010, 05:21 PM
I'm pretty sure I saw a lscript or plugin that took away the edge selection when rotating through the selection modes. I don't recall where I saw it though. Maybe do a search for edge on the plugin data base.

If I find it I'll let you know... didn't find it with some searches just now though....

zardoz
06-18-2010, 08:47 AM
someone did a plugin or script to jump edge selection...but my advise is learn/get used to use edges, its a lot faster for modeling

Philbert
06-21-2010, 01:22 PM
Honestly I can't imagine working without Edge selection now. I think I use it just about the same amount as the other two selection methods, no more or less.

clagman
06-23-2010, 07:35 AM
I have keys mapped to do all of them (CTL+Shift+Q, W or E depending). Ya gotta have edges man!

Builtdown
06-23-2010, 09:47 AM
Are you guys using edges mostly with sub-d modeling? Iīm doing mainly arch-viz stuff and have never needed to use edge selection.

zardoz
06-23-2010, 10:15 AM
I use edges for any kind of modeling. simply think about it: instead of selecting two points, with lasso or selecting one by one, you can simply click on an edge.

Sensei
06-23-2010, 12:20 PM
but my advise is learn/get used to use edges, its a lot faster for modeling


Or get EasyMesh http://easymesh.trueart.eu
and you won't need to change selection modes so often.
Left clicking point and drag to instant move point, left clicking edge to move edge, or left clicking near center polygon to move polygon..
Can it be easier.. ? ;)

Manual selection sucks, it dramatically slow downs whole modeling process.

http://www.trueart.pl/Products/Plug-Ins/EasyMesh/Graphics/Movies/EasyMesh_1.gif

http://www.trueart.pl/Products/Plug-Ins/EasyMesh/Graphics/Movies/EasyMesh_2.gif

http://www.trueart.pl/Products/Plug-Ins/EasyMesh/Graphics/Movies/EasyMesh_3.gif