PDA

View Full Version : VT 5.3 Graphics "shimmering"



Jim Capillo
04-28-2010, 01:50 PM
Anyone else seeing this ? If I change the default length on a still, it starts "shimmering" (for want of a better word). It actually looks like a field problem, switching between odd and even. If I reset it back to default length (5 sec.), shimmering goes away. I've only seen this since 5.3.

The letters look like they are moving up and down slightly by 1 pixel or so.

I am using png format, but it also does it with jpg.

???????

Will also forward to tech support.

Thanks !

m4a2000
04-28-2010, 04:23 PM
Could be that your text edge is set to 1.00 pixels... That's my guess...

Pete Draves
04-28-2010, 04:34 PM
the controls are reversed from avi's.
When setting the out-point for stills use the alt key.
No key used changes the speed, and an anomaly occurs causing shimmer.
NewTek knows about this.
Pete

Jim Capillo
04-28-2010, 09:08 PM
the controls are reversed from avi's.
When setting the out-point for stills use the alt key.
No key used changes the speed, and an anomaly occurs causing shimmer.
NewTek knows about this.
Pete

Thanks Pete....

Not quite sure what you mean by "controls are reversed", but I'm just using the mouse to drag the length out on the timeline.

Do I drag the out point with the Alt key and mouse ? I hardly ever use the keyboard.....

Thanks for the info, though !

Jim

Pete Draves
04-29-2010, 06:43 AM
Hold alt key and drag.

Pete

Rich Deustachio
04-29-2010, 09:19 AM
What he means by reversed Jim is that when you hold Alt and drag the end of a video clip it changes the playback speed, but when you hold alt on a still and drag the end it just makes it longer without affecting the playback speed.

Jim Capillo
04-30-2010, 08:18 AM
Got it ! Thanks Rich (and Pete) !!!