PDA

View Full Version : Camera clipping



geo_n
08-21-2009, 04:07 AM
Any way to set the clip of the camera so I can put it outside and have the interior rendered without removing the wall?
Camera clipping in max
http://img504.imageshack.us/img504/3092/cameraclip.jpg

meshpig
08-21-2009, 04:57 AM
Try modifying the focal length/zoom factor in the camera properties pane whilst it's on the facing side of the wall.

Otherwise bevel or box a window. The former is a better option:)

Lightwolf
08-21-2009, 05:13 AM
Use single sided polygons that have their normals pointing to the inside.

Cheers,
Mike

archijam
08-21-2009, 07:16 AM
+1. I don't know why this is not a priority for other LW users, I used it constantly in my MAX days. In the end I just stopped mentioning it here.

You don't always have only 1 face between the target and the camera, or are able to cut your model into pieces or boolean, both of which change the lighting of a scene ...

*grumble*

It does work with the ortho camera tho, weirdly enough :thumbsup:

MooseDog
08-21-2009, 08:49 AM
would the advanced camera work for your purposes?

admittedly an extra step to put a simple poly in the scene, but seems to be the result you're looking for. see screenie.