PDA

View Full Version : Alpha channel and transparence problem



DiM
07-16-2009, 06:14 AM
:help:

Hi every body, I have a problem
when I had a transparency surface, she is present in the alpha channel
and it's a problem because we see it in the final composition :/
have a solution ? please

In this picture you can see the final picture with problem http://dimit.free.fr/soucilw/souci_alpha.jpg
(http://dimit.free.fr/soucilw/souci_alpha.jpg)
in this it's the bug
http://dimit.free.fr/soucilw/depth_test.jpg

in the last one the red color is the good part to see and the green don't need to appear in alpha
http://dimit.free.fr/soucilw/depth_test2.jpg

thx for your help

FredyN
07-16-2009, 07:49 AM
try using pix in PSD format, it is with alfa
or use clip map with BW pix

4dartist
07-16-2009, 09:00 AM
Hey, you should try using a different file type. I don't normally use alpha channels for clipping images, but I have seen those blocks before. I'd try .png and .tga first. If you have the problem with any file type then you could always pull out the alpha and do it separately, which I'm sure you thought of.

biliousfrog
07-16-2009, 11:09 AM
...also check the alpha channel settings in the surface properties and try a clip map instead. It might also be due to the ray recurssion limit or ray-tracing transparency, with lots of transparent polygons overlapping it can cause problems.

For what you're trying to do I'd try a clip map first.