Results 1 to 1 of 1

Thread: Audio Delay and Lost Skype Guest

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Kirkland, WA
    Posts
    65

    Audio Delay and Lost Skype Guest

    We had a show tonight where the guest (MacBook Air) was at the end of a Century Link connection and had 2-3 Mbps down and less than that up. His audio never cutout, but the video would frequently lag behind and then periodically catch up. There were other times during the show when his video was severely delayed. We tried to get him in sync with the audio delay in the TriCaster, but overall his show was pretty bad.

    We also had another caller, during the same show, in another location, where their Skype return froze and we lost their video. They weren't able to call us nor were we able to call them back until after they rebooted their Windows 10 PC.

    Both callers are running the latest versions of Skype and we are running the latest TalkShow, Skype TX Control and channel versions.

    Was anyone else on Skype tonight who experienced problems? Just curious if it was a Microsoft/Skype issue or isolated bandwidth/network related. We had two streams going to FB Live and neither of them had a hiccup. The other possibility is that the TalkShow recognized that the video was getting too far behind and then would catch up. We only added 4ms of delay so that the audio wouldn't be ahead of the video but are seeing at least 13ms of delay in the edited version where we're making corrrections. The audio and video in the TalkShow were always spot on.

    Thanks,
    Rob
    Last edited by rlsafran; 01-17-2018 at 09:38 PM.
    Rob Safran
    Satori Seven Productions
    rob@sharewisdom.tv

    TriCaster: 460 AE
    TalkShow: VS4000
    Gnural Net CM & LTA
    NDI Transmit
    VSE and LiveText
    Camera: 2-Sony PMW-X70, Sony PXW-Z150

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •