Results 1 to 10 of 10

Thread: FAcebook live fail tricaster 460AE

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    peru
    Posts
    317

    FAcebook live fail tricaster 460AE

    Hi i have a tricaster 460AE

    during the day did some streams, not more than 30 minutos on facebook, in some streams it end for some reasons, the counter on the tricaster stop for some reason, an the video on the facebook dissapear

    after that i update the 460 AE to the last version Version: 5-1-170720 , make one stream an work well. the second stream that make after some hours fail afer 15 minuts,

    anyone have the same problem?

    Tricaster is the best thing that i've used since I played with my atari
    Gear Used:
    Tricaster: All 3Play:440
    Cam: JVC GY-HM600, GY-HM150U
    Facebook
    Twitter

  2. #2
    What do you get as a speed test on you network connection? What streaming bit rate you are trying to stream at?
    Kane Peterson
    Key Accounts Sales Engineer
    NewTek, Inc.

  3. #3
    I have the same problem, I also have TriCaster 460 with advanced edition.

    I'm using the last version too: 5-1-170720

    After 30 ~ 45 minutes, the NewTek Share App disconnects while I'm streaming to Facebook with Youtube and Periscope activated.

    I stream to Facebook with 1280x720 1 Mbps. profile

  4. #4
    Quote Originally Posted by alejandro9999 View Post
    I have the same problem, I also have TriCaster 460 with advanced edition.

    I'm using the last version too: 5-1-170720

    After 30 ~ 45 minutes, the NewTek Share App disconnects while I'm streaming to Facebook with Youtube and Periscope activated.

    I stream to Facebook with 1280x720 1 Mbps. profile
    What does a Speediest like www.speediest.net say you get for upload speed. What is the bandwidth of each stream going out of the system? 1Mbps each?
    Kane Peterson
    Key Accounts Sales Engineer
    NewTek, Inc.

  5. #5

    Question My download/upload speed

    I tried to measure a location near Facebook datacenters.

    Click image for larger version. 

Name:	velocidad-optical.png 
Views:	26 
Size:	41.7 KB 
ID:	137642


    For Youtube I send, 1920x1080 - 2Mbps

    For Periscope I send 1280x720 - 1 Mbps

    For Facebook I send 1280x720 - 1 Mbps
    Last edited by alejandro9999; 08-10-2017 at 09:36 PM.
    Alejandro Núñez |
    Multimedia Producer and E-learning specialist |
    www.productormultimedia.com



    Equipment: :

    460 with Advanced Edition software.

  6. #6
    Are you using the TC460 streaming engine for everything? It can only generate a single encode that is sent to all destinations. Facebook maxes out at 720p resolution (limitation of Facebook's streaming), so it could be that it is dropping because the YouTube is trying to force 1080p encoding. Try setting everything to 720p and see if it works.
    Kane Peterson
    Key Accounts Sales Engineer
    NewTek, Inc.

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    peru
    Posts
    317
    i perfom stream only to facebook 1280x720 - 768 kbps
    the speed upload is 10mb. when fail tricaster stop the stream after 10-12 minuts ,
    after i active the stream for second time it work fine the rest of the 50 minuts

    Tricaster is the best thing that i've used since I played with my atari
    Gear Used:
    Tricaster: All 3Play:440
    Cam: JVC GY-HM600, GY-HM150U
    Facebook
    Twitter

  8. #8
    Are you using the Facebook or Custom type connection? I'm going to try with my system and see what happens.
    Kane Peterson
    Key Accounts Sales Engineer
    NewTek, Inc.

  9. #9
    I just tried Facebook streaming on my TC Mini running 5-1-170720, first attempt and the stream has been going for about 90 minutes in without issue. Encoding at 1280x720@1024Kbps using the Facebook streaming preset.

    I would recommend contacting support, they will probably want a log file to see what might be going on.
    Kane Peterson
    Key Accounts Sales Engineer
    NewTek, Inc.

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    peru
    Posts
    317
    Quote Originally Posted by kanep View Post
    I just tried Facebook streaming on my TC Mini running 5-1-170720, first attempt and the stream has been going for about 90 minutes in without issue. Encoding at 1280x720@1024Kbps using the Facebook streaming preset.

    I would recommend contacting support, they will probably want a log file to see what might be going on.
    i make a restore factory and update tricaster again.
    this time i manually download the intel drivers after update, because tricaster only ask me to update the nvidia drivers. for the moment work well.

    question, where tricaster have these log ?? in order to see any kind of problems?

    PD: streaming is good for now, but my animated buffer not load, only the static buffer ( test with tricaster buffers also)

    Tricaster is the best thing that i've used since I played with my atari
    Gear Used:
    Tricaster: All 3Play:440
    Cam: JVC GY-HM600, GY-HM150U
    Facebook
    Twitter

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •