Follow us on Facebook Follow us on Twitter Flickr Watch us on YouTube
Register
Results 1 to 11 of 11
  1. #1

    Text does not justify properly in .cg pages when wireframe is turned on

    In SpeedEdit 2.0 since the beginning I have been unable to properly left/right/center/top/bottom/middle my titles in the .cg pages. They jump seemingly randomly to the right no matter which of those buttons I click on.

    I tried turning wireframe off and now justify works! Switch wireframe back on and justify no longer works. Kind of annoying when typing dark/black text but at least I know that I can just turn wireframe off when I need to align the text.

    Apologies if this is duplicated elsewhere, but thought I'd share in case it helps someone else having the same issue.

    Submitted a bug report as well.

  2. #2
    Super Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    London, England, UK
    Posts
    831
    Blog Entries
    15
    Thanks Brian, I've been wondering whether CG Post (the titling aspect of SE) had finally become stable or not.

    Now I know.

    Cheers

  3. #3
    Registered User donx's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Vancouver B.C.
    Posts
    389
    It might be my imagination but I believe I have experienced behaviour similar to your problems, while using the CG Titler. It seems to appear more often when I copy a text block or layout and then try to modify it.
    CG seems quite stable while working with new titles from scratch.

    It's a good idea to render the title section as soon as it is finalized and then use the render on the timeline. This will alleviate frustrations when you try to resize the project. CG doesn't resize very reliably.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Caribbean
    Posts
    473
    While we're on the subject of CG, I use it all the time - primarily for high quality subtitling of Spanish spoken interviews. I love it because I can drag the beginnings and ends of subtitle images to their exact points while the clip is playing!! This makes it really fast. I can also apply a User Spline to all the subs once I'm done to fade in the beginnings and ends of the subs by 2 frames each, so that they do a quick fadeover as opposed to a hard cut, which is much more pleasing to read.

    Problem is - I translate the interviews using Voice Recognition software. I have tried speaking directly into CG textboxes in SpeedEdit. It can be done but the individual characters appear about one every second. It is unfeasibly slow for this kind of thing. It's a shame, because I have to speak it into Notepad then copy & paste each line which adds a lot of time for long interviews.

    Is it possible to speed up the character acceptance of CG?

    Mutley Eugenius
    _______________________________________
    I do not suffer from insanity. I enjoy it immensely.

  5. #5
    while I can't speak to using voice recognition software with the titler, I can say that with the 2.5 update, text still does not justify properly with wireframe turned on.

    submiting another bug report... :/

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Caribbean
    Posts
    473
    You know, it you want to do dark black text without using wireframe, turn the 'show all layers' function on. This will make the title background become the actual video on the timeline, so you can see the title against the background no matter what contrast it is.

    It slows things down a touch though, but hey - what software is perfect?

  7. #7
    Quote Originally Posted by Mutley Eugenius View Post
    ...but hey - what software is perfect?
    I hear ya, this one just seems like it should have been an easy fix for the last update, but who knows. Perhaps there are very few who care about this bug/feature

    Show all layers seems to really bog down sometimes and I like to keep the "Speed" in SpeedEdit, hehe.

  8. #8
    Studio Animator DonJMyers's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    410

    I have a fix

    There is/always has been a bug in speed edit's text placement/centering.

    To stop it from happening always use the char gen window maximized. Don't let the char gen window share space with the timeline or file bin.

    When the char gen window is maximized the placement bugs go away and you see it as it ought to be.

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Caribbean
    Posts
    473

    My god, that's brilliant!

    Well done. I hope the techies readthis as it will give them a hint on what to look for when debugging - it's scaling issues!

  10. #10
    Super Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    London, England, UK
    Posts
    831
    Blog Entries
    15
    Great find there Don.

    Thanks a bunch.

  11. #11
    Multimedia Magician
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Washington DC
    Posts
    258
    Ok. I'm baffled. I've been using Speed Edit for a few years now, and I wasn't aware there was a character Generator! I know VT5 has one, but how do I access it from SE2?

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 03:04 AM.
Powered by vBulletin® Version 4.2.0
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Copyright 2000-2012, NewTek
vBulletin Skin By: PurevB.com